a
 • Beauty  • Kapsels  • Welke Haarstijl Past Het Best Bij De Vorm Van Je Gezicht?
a

Welke Haarstijl Past Het Best Bij De Vorm Van Je Gezicht?

Misschien heb je al enkele jaren dezelfde haarstijl en vind je het tijd om eens iets nieuws te proberen. Het is belangrijk een kapsel te kiezen die goed past bij je gezichtsvorm. Daarom hebben we een overzicht gemaakt met welke haarstijlen het beste passen bij welke gezichtsvorm.

Allereerst is het belangrijk te weten welke gezichtsvorm jij hebt. In grote lijnen zijn er 6 verschillende gezichtsvormen: hart, rond, ovaal, diamant, rechthoek en vierkant.

Hart

Het voorhoofd is breder dan de jukbeenderen en kaaklijn. De kin is puntig gevormd.

Do’s: Benadruk je jukbeenderen! Lang en golvend haar passen goed bij je gezichtsvorm. Ga voor lowlights bovenop en highlights onder, zo benadruk je je jukbeenderen goed. Een pony zal ook heel mooi staan. Ook een boblijn kan prima, vooral met krullend of golvend haar, maar zorg er dan wel voor dat deze niet langer is dan je kaaklijn.

Dont’s: Benadruk je voorhoofd niet. Zorg ervoor dat er op je kruin niet teveel volume zit en dat je je haar niet strak naar achteren strijkt.

Rond

De jukbeenderen en gezichtslengte zijn gelijk. Deze zijn groter dan het voorhoofd en kaaklijn, welke ook ongeveer dezelfde afmetingen hebben. De hoek van de kaaklijn is zacht en minder sterk gedefinieerd.

Do’s: Het mooiste kapsel voor een rond gezicht is lang haar tot de schouder of langer.

Dont’s: Vermijd kort haar dat rondom je gezicht hangt. Zorg er ook voor dat er niet zoveel volume bij de oren en wangen zit, omdat je gezicht op die plekken het breedst is.

Ovaal

Gezichtslengte is langer dan de breedte van de jukbeenderen en het voorhoofd is breder dan de kaaklijn. De hoek van de kaaklijn is meer rond gevormd dan ‘scherp’.

Do’s: Een (halflange) bob of lang haar passen goed bij je gezichtsvorm. Ga voor laagjes en steek bijvoorbeeld een paar van de voorste lokken naar achteren zodat je een soort ‘kuif’ creëert.

Dont’s: Vermijd haar dat naar voren hangt, zoals een pony. Hierdoor verlies je je gezichtsvorm achter je haar en lijkt je gezicht ronder dan dat deze daadwerkelijk is.

Diamant

De gezichtslengte is het langst. De jukbeenderen zijn het breedst, daarna het voorhoofd en de kaaklijn het smalst. De kin is puntig gevormd.

Do’s: Een zijscheiding zou je erg mooi staan omdat dit zorgt voor extra breedte. Daarnaast is het belangrijk dat je meer volume creëert aan de zijkant van je hoofd dan aan de bovenkant. Een korter kapsel met het haar achter de oren of een bob tot kin lengte past ook mooi bij je gezichtsvorm.

Dont’s: Zorg dat er niet te veel haar in je gezicht hangt, hierdoor maak je je gezicht alleen maar smaller.

Rechthoek

De kaaklijn is even breed als de junkbeenderen en loopt gelijk met de zijkant van de oogkassen.

Do’s: Bij een rechthoekig gezicht is het goed om een kapsel te kiezen waardoor de vorm van je gezicht iets ronder lijkt. Een (lange) bob brengt je gezicht mooi in balans. Daarnaast is het ook bij deze gezichtsvorm van belang dat je volume creëert aan de zijkant van je hoofd, denk hierbij aan een kapsel met laagjes of een kapsel met golvend/krullend haar.

Vierkant

Alle afmetingen zijn ongeveer gelijk. De hoek van de kaaklijn is meer scherp gevormd dan ‘rond’.

Do’s: Ga voor een kapsel met meer volume waardoor je bredere kaaklijn niet opvalt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende laagjes. Ook verschillende kleurtjes (highlights) staan jou prima en maken je gezicht wat zachter. Een schuine pony met halflang of lang haar is ook een goede optie.

Dont’s: Een rechte pony of een boblijn die eindigt boven of op de kaak. Zorg dat je haar langer is dan je kaaklijn en dat het niet slap en rondom je gezicht hangt. Het beste is om voor volume op je kruin te gaan.