a
 • Fashion  • Trend Alert | Lente Zomer 2020

Trend Alert | Lente Zomer 2020

Fluitende vogels, explosieve kleuren en blauwe luchten. Elke dag komen we een dag dichter bij de zomer en dus het mooie weer. Reden genoeg om hier je garderobe op aan te passen.

Eind 2019 was de modewereld al te vinden bij de internationale fashionweeks waar menig bekend label de nieuwste trends en creaties toonde voor het nieuwe seizoen (Zomer 2020). Dit heeft dan ook gezorgd voor heel wat nieuwe trends deze zomer.

Neon

Neon, u heeft het wellicht al voorbij zien komen in het straatbeeld, neon gele, – oranje, – groene en – roze kledingstukken. Nu denkt u misschien “Dit is veel te opvallend voor mij”, maar deze kledingstukken zijn echte eyecatchers en te stijlen naar ieders smaak. 

Shop Nu - Blazer Pinko
Shop Nu - Vest Anneclaire

Blauw

We blijven even bij de kleuren want dé kleur voor voorjaar/zomer 2020 is blauw. Dan hebben we het niet over een pastelblauwe kleur maar over “KLM-blauw”. Een kleur die je op een sportieve en veelzijdige manier kan “color blocken”.

Shop Nu - Blouse Set
Shop Nu - Jurk Marc Cain

Nude Tinten

Dit voorjaar blijven ook de nude tinten in het modebeeld en deze worden vooral gecombineerd met pasteltinten zoals; lila, licht geel en oranje.

Leerlooks

De leerlooks zijn weer helemaal terug van weggeweest aankomende lente en zomer. Wees niet té uitbundig met deze look, begin met wat lichtere kleuren, zoals beige om te voorkomen dat de artikelen ‘te zwaar’ worden. 

Shop Nu - Gilet Gustav
Shop Nu - Rok Dante 6

Blazers

De blazers zijn al enige tijd weer helemaal hip net zoals de business suits. Elk seizoen vertonen ze nieuwe details, en dit seizoen zijn het extra brede schouders. Denk aan de jaren ’80 toen deze trend ook helemaal hip was. De blazers zijn als business suit te dragen maar ook als een jurk en sportief op een spijkerbroek met een stoere hak eronder.

Shop Nu - Blazer Luisa Cerano
Shop Nu - Blazer Marc Cain

Maxi-Jurken

Maxi-jurken is toch wel de meest voorkomende zomer trend, toonaangeven labels zoals; Liu Jo en Patrizia Pepe hebben prachtige modellen voor ons ontworpen. De jurken zijn los maar ook met een riempje om de taille goed te dragen. Voor de wat frissere dagen zijn deze jurken perfect te combineren met een spijkerjasje en een sneaker. Kortom deze jurk kan vroeg in het seizoen al gedragen worden!

Shop Nu - Maxi Jurk Liu Jo
Shop Nu - Maxi Jurk Patrizia Pepe