a
 • Lifestyle  • Eten & Drinken  • Bruschetta Recepten | Heerlijk Om Aan Je Antipasti Toe Te Voegen

Bruschetta Recepten | Heerlijk Om Aan Je Antipasti Toe Te Voegen

Antipasti zijn Italiaanse gerechten die bedoeld zijn om je eetlust op te wekken. Italianen staan bekend als ‘uitgebreide eters’ en een echte Italiaanse maaltijd is dus opgebouwd uit meerdere gangen. De eerste gang is vaak één of meerdere antipasti recepten.

Je kunt natuurlijk een mooie plank met diverse soorten Italiaanse vleeswaren, olijven en kaasjes serveren, maar het is zeker ook de moeite waard om deze bruschetta recepten eens aan je antipasti toe te voegen.
Succes verzekerd!

Ansjovis, Rucola en Balsamicotomaatjes

Benodigdheden (voor 8 stuks bruschetta)

  • 16 cherrytomaatjes
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 80 – 100 gram Ansjovis in olijfolie
  • Plukje rucola sla
  • Boter
  • Gemalen zwarte peper
  • 8 sneetjes boerenbrood (of ander brood)

Halveer de cherrytomaatjes en doe ze in een steelpannetje samen met de balsamicoazijn. Breng aan de kook en laat pruttelen tot de tomaatjes zacht zijn. Vervolgens laat je dit afkoelen. De ansjovis laat je in een vergiet uitlekken.

Verwarm de oven voor op 200 graden en besmeer de broodjes met een flinke laag boter. Leg ze in de oven en bak ca. 10 minuten totdat ze krokant zijn.

Verdeel de ansjovis over de broodjes en leg er een plukje rucola op. Hierop schep je de balsamicotomaatjes en breng je het op smaak met een snufje peper. Heerlijk als antipasti of bij de borrel.

3

Artisjok en Parmezaanse kaas

2

Benodigdheden (voor 8 stuks bruschetta)

  • 150 g artisjok op olie (bijv. potje 100g)
  • 25 g gerapte Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • 8 sneetjes boerenbrood (of ander brood)

Verwarm de oven voor op 200 graden en neem het ovenrooster uit de oven.

Zodra de oven is voorverwarmt verdeel je de sneetjes brood op het ovenrooster en bak je ze ongeveer 3 tot 5 minuten. Het is de bedoeling dat de buitenkant van het brood knapperig word, terwijl de binnenkant lekker zacht blijft, hou de broodjes daarom goed in de gaten. Zodra de zachte kanten van het brood verkleuren zijn ze gaar.

Neem het brood uit de oven en besprenkel de broodjes met olijfolie. Verdeel vervolgens de artisjok en de Parmezaanse kaas over de broodjes. Lekker makkelijk en heerlijk!