a
 • Lifestyle  • Eten & Drinken  • Herfstige Pompoensoep

Herfstige Pompoensoep

Herfst is het seizoen van de warme gerechten, ovenschotels, stoofgerechten en … soep natuurlijk! En oktober is de maand van de pompoen, dus dat vraagt om een pompoensoep. Met dit recept maak je een overheerlijke, romige, zoete en pittige soep. Pompoen zit vol vitamines en mineralen (vitamine A, C en E, foliumzuur en ijzer) die je weerstand een boost geven, en het zit boordevol vezels en is daardoor goed voor de darmen!

Herfstige Pompoensoep

Ingrediënten:

  • 1/2 flespompoen
  • 2 winterpenen
  • 2 rode of gele paprika’s
  • 1 ui
  • 2 jalapeñopepers
  • 6 teentjes knoflook
  • Groentebouillon
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • Peper en zout
  • Pitjes uit de pompoen*
Pompoensoep

Bereiding:

Snijd alle groenten in stukken en pel de knoflooktenen leg het op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en peper en zout. Bak 30 minuten op 180 graden en schep de groente halverwege om.

Doe alle groente in een grote pan en voeg 1 liter groentebouillon toe en de kokosmelk. Breng aan de kook en controleer met een vork of de groente zacht genoeg is. Blend met een staafmixer totdat alle stukken eruit zijn en er een gladde soep ontstaat. Voeg water toe als je de soep dunner wilt.

Dien op in een diep bord of kom en garneer met een beetje kokosmelk en pompoenpitjes*. Dit zijn de pitten uit de flespompoen die je kunt schoonmaken en met een beetje olijfolie, peper en zout kunt bakken in de oven.