a
 • Fashion  • Even voorstellen: Ilona

Even voorstellen: Ilona

We hebben een nieuwe collega! We stellen jullie voor aan Ilona.

Hallo Ilona! Je bent begin maart bij ons komen te werken en we willen je graag leren kennen! Zou je jezelf eens willen voorstellen?

Ilona Huistede

Ik ben Ilona Huistede geboren in ‘65 te Goor. Ik ben een trotse moeder van de tweeling Wout en Cheral (inmiddels mooie volwassen mensen die op eigen benen staan). Mode zit in mijn DNA, dit heb ik meegekregen van mijn moeder en ik heb dit weer doorgegeven aan mijn dochter. Werk is mijn hobby, ik krijg van dit mooie vak zoveel energie!

Ilona foto1

Aan alle kanten van de tafel heb ik gezeten, het zelf maken en ontwerpen van kleding (ik ben dan ook coupeuse) en ik heb gewerkt bij het bruidsatelier Couture Vera te Goor. Hier werd ik verwend met de mooiste stoffen. Zelf naaien of veranderwerk doe ik allang niet meer maar het helpt wel met het goed zien van hoe iets moet zitten en of het mogelijk is om dingen te veranderen. Ik was vertegenwoordigster bij het label Linda Lu dat helaas niet meer bestaat. Bij het werken in de mooiste modezaken zoals De Duif in Winterswijk en Nuy te Zutphen heb ik veel ervaring opgedaan en ben ik uiteindelijk in 2009 gestart met mijn eigen damesmodezaak Iloché te Zutphen.

Helaas heb ik deze vorig jaar om verschillende redenen moeten sluiten. Ik heb in deze tijd veel mensen leren kennen waaronder Maryse. We verkochten veel dezelfde merken en kwamen elkaar regelmatig tegen bij de leveranciers in Amsterdam, Düsseldorf of Antwerpen. Zo is het gekomen dat ik deze mooie baan als bedrijfsleidster bij Niek Jansen heb gekregen. Ik voel mij hier echt op mijn plek, als een vis in het water. Door Maryse en fijne collega’s ben ik warm verwelkomd.  Weer werken met de mooiste merken en in zo’n mooie prachtige zaak is echt een cadeau! Ik werk hier nu 3 weken en het is alsof ik hier al jaren ben. Ook ‘mijn’ trouwe klanten van Iloché weten ons al te vinden en gaan tevreden en met een vertrouwd gevoel de deur uit. De manier van werken en het runnen van de zaak zoals Maryse dat doet komt zo ontzettend overeen met die van mij dat maakt het dat het zo vanzelf gaat. Dit is echt bijzonder.

Mocht je onderweg een mooie Fiat 500 met Niek Jansen Mode erop tegen komen? Dan zit ik daarin! Ik werk 5 dagen per week en rijdt iedere dag van Zutphen naar Didam en terug.

Vragen rondje

 

Wat maakt het vak zo leuk?

Klanten mogen adviseren en aankleden met de mooiste merken. Een vrouw laten stralen en het geven van eerlijk advies geeft mij energie. Want niet alles is mooi en staat iedereen. Het steeds weer maken van nieuwe combinaties is een goede uitdaging! De styling van de winkel, de inkoop, echt alles wat erbij hoort dat is wat het vak zo leuk maakt.

Wat vind je het mooiste merk in de winkel?

Dat zijn wel meer merken! Pinko, Nenette, Dante6, Notes du Nord, Marc Cain, Arma en ga zo maar door. De colberts van Pinko hebben een mooie pasvorm, dat is echt Italiaans. De leren broeken en jacks van Dante hebben zo’n prachtige look. De jeans van 7 for all mankind, het is zoveel om op te noemen!

Welk item mag niet ontbreken in jou kast?

Een mooie jeans, een witte blouse, een col body van Wolford en een lerenbroek. Een mooi colbert is ook niet te missen! Daarmee kan je alle kanten op en overal weer mee te combineren.

Wat is een échte modemisser?

Heel duidelijk: de legging en een broek met afritsbare pijpen…

Welke trend ben je gek op?

Trend? Eigenlijk meer welke stijl! Ik ben gek op stoer/vrouwelijk  Ik hou van mooie echte materialen zoals zijde en  leer.

Wat is je beste stylingtip?

We hebben hele mooie tops met bijpassende rokken. Als je die bij elkaar draagt, dan is het net alsof je een jurk aanhebt! Is het ‘s morgens eerst nog koud, doe je de blouse aan op een mooie jeans en de rok opgerold in je tas, dan kreukt hij niet! Is het warm genoeg? Dan kan je het omwisselen. En klaar is je nieuwe outfit.

Gouden tip!

Zorg ervoor dat je kleding draagt dat bij je past, dan straal je dit uit! En dan is het plaatje compleet.