a
 • Fashion  • Trend Alert | Herfst Winter 2020 / 2021

Trend Alert | Herfst Winter 2020 / 2021

Als de dagen straks weer korter worden, de temperatuur lager en de wind weer aantrekt is dat een teken om je zomerkleding weer op te bergen en jouw najaar garderobe weer voor de dag te halen! Een heerlijk gevoel, het voelt alsof je een totaal nieuwe garderobe hebt en de kledingstukken weer voor de eerste keer draagt. Nog een voordeel; de najaar garderobe aanvullen met nieuwe kleuren, stoffen en patronen niet alleen volgens de trends maar vooral volgens jouw eigen gevoel.

Een nieuw seizoen betekent nieuwe collecties, modeshows en vanzelfsprekend nieuwe trends. Een aantal van deze trends zijn ons al bekend van de voorjaargaande jaren zoals bijvoorbeeld: Neo- bourgeois. Deze Neo-bourgeois trend doet denken aan het Parijse modebeeld uit de jaren 60 en 70. Deze trend zullen we dit najaar vooral terug jaar zien in ruitpatronen, tweed, kleine accessoires en bijvoorbeeld een fluwelen hoofdband. Een merk die hier al op inspeelt en dit najaar weer zal doen is Marc Cain.

Dit najaar zullen de “tigh high” laarzen ook weer helemaal hot zijn, goed te combineren met een skinny jeans maar ook met de Neo-Bourgeois stijl. Om helemaal mee te gaan met de trend kunnen deze tigh high laarzen gecombineerd worden met een basic zwarte rok en een te gekke panty van Wolford eronder.

Een nieuw verschijnsel deze zomer was de “Cowboy” laars: hoog, laag, snakeprint, wit leer, extreem en minder extreem te veel varianten om op te noemen. Deze laars is steeds meer in opkomst nu de meeste van ons er meer aan gewend raken. Te gek te combineren met een stoere jeans maar ook onder een rok of jurk.

Iets wat we de afgelopen jaren wat minder hebben gezien is de glamour, in 2020/2021 is dit weer terug van weggeweest! Niet de opzichtige variant maar de geraffineerde diva zoals de oude Hollywood glamour komt terug. Denk hierbij aan; veren, lange jassen en subtiele glitters op verschillende kledingartikelen.

Wat betreft de jassen zal er niet veel vernieuwends zijn, de mantels, capes, trenchcoats en jasjes van mooi leder maar ook grote sjaals zullen weer volop verkrijgbaar zijn. Wel in de “nieuwe” kleuren.

De kleuren die we dit seizoen weer veel zullen zien zijn de rijke “jeweltones”. De terracotta en beige bruinige tinten zijn helemaal hot! De warmbruine tinten die tegen het oranje aanliggen zullen we veel terugzien. Hiernaast zijn koel bruin en sandy beige ook bezig met hun opmars.

De kleuren worden in verschillende stoffen gebruikt maar we zullen vooral “rijke” stoffen terugzien zoals; Brokaat, Jacuard en het welbekende fluweel. Stoffen die ons doen denken aan oude theaters en victoriaanse kastelen, deze stoffen vertellen verhalen en stralen dit ook uit.

Kortom een nieuw seizoen met nieuwe en mooie trends maar het belangrijkste is om je eigen trend te volgen en dat is jouw gevoel! Voel je fijn in de kleding die je draagt en je zult elke dag stralen.