a
 • Lifestyle  • Fitness  • Thuis Sporten: Hoe Blijf Je Fit In Tijden Van Corona

Thuis Sporten: Hoe Blijf Je Fit In Tijden Van Corona

Daar zitten we dan thuis. Alle horeca, scholen en sportgelegenheden dicht. En voorlopig blijft dit ook nog wel even zo. Maar dit is geen excuus om de hele tijd binnen te zitten en niet te bewegen. Hoe zorg je er in deze quarantaine-tijden voor dat je, als je gezond en wel bent, ook nog een beetje in vorm blijft? Wij zullen je daarom een aantal tips geven hoe je thuis kan sporten en fit kan blijven.

1. Hardlopen

Het meest voor de hand liggende wat je nu kan doen is hardlopen, je ziet overal mensen hardlopen. Maar als jij hier niet zo van bent, zijn er gelukkig nog genoeg andere manieren om sportief bezig te zijn. Je kan ook gewoon een rondje gaan wandelen, zo blijf je nog wel in beweging.

2. Yoga

Wil je toch liever thuis in huis blijven? Dan is een van de dingen die heel fijn zijn om te doen yoga. Het is heerlijk rustgevend, maar ook fijn om je hoofd mee leeg te maken. Omdat er zo veel in de wereld gebeurt, heb je natuurlijk ook veel aan je hoofd en soms is het wel fijn om even de rust op te zoeken. Vind je het lastig om zelf oefeningen te bedenken? Dan heb ik hier een aantal leuke YouTube kanalen voor yogaliefhebbers.

  • Yoga with Adriene

Met meer dan 3,5 miljoen abonnees zijn Adriene’s yogavideo’s een van de succesvolste in het genre. Voor beginners als gevorderden en met een 30 day challenge.

  • Livestrong Woman

Op het kanaal Livestrong Woman vind je sessies met yogalerares van de sterren Tara Stiles. De video’s duren niet langer dan 15 minuten, dus je vindt sowieso wel een gaatje om regelmatig je yogamat uit te rollen.

  • Do You Yoga

Op Do You Yoga vind je heel wat challenges en het focust ook op specifieke lichaamsdelen zoals je buik- en rugspieren, heupen of schouders.

3. Thuis Work-Out

Wil je iets intensiever sporten? Dan kan je ook nog thuis een work-out doen. Hieronder vind je een blog met een effectieve full body work-out die je in minder dan 15 minuten kunt doen. Vooral handig als je wel wil sporten, maar er niet te veel tijd aan wil besteden!