a
 • Beauty  • Parfum  • 7 Tips Waardoor Je Parfum Langer Blijft Ruiken

7 Tips Waardoor Je Parfum Langer Blijft Ruiken

Een geurtje doe je niet voor niets op. Je wilt graag de hele dag lekker ruiken en er is niets zo vervelend dan wanneer je parfum na een halve dag al vervlogen is. Wil jij ook graag het maximale uit je parfum halen? Wij hebben een aantal simpele tips op een rijtje gezet waardoor je je parfum ’s avonds ook nog ruikt.

1. Spray je parfum op warme plekken

Het is belangrijk dat je de parfum alleen op warme punten van je lichaam aanbrengt, dit helpt om de parfum geuriger te maken. Ga dus voor plekken als je nek, achter je oren, op je borst of in je holtes.

shutterstock_623119352

2. Laag je parfum

Combineer je parfum met een douchegel en bodylotion van dezelfde geur. Hierdoor ruik je intenser en blijft de geur een stuk langer hangen.

3. Spray je parfum alleen op je huid of je haar

Spray je parfum alleen op de blote huid, dus niet op je kleding. Parfum ruikt op de huid een stuk beter omdat het wordt geactiveerd door hitte. Ook kan parfum in kleding vlekken veroorzaken. Naast je huid kan je parfum ook op je haar sprayen, hier blijft de geur ook lang behouden. Spray het direct op je haar of op je haarborstel voor dat je je haar ermee borstelt.

4. Ga voor een Eau de Parfum

Een Eau de Toilette kan je beter vermijden als je merkt dat je parfum snel vervliegt. Eau de Parfum is een stuk sterker door het verschil in samenstelling, maar je moet hier wel van houden.

shutterstock_623119352

5. Spray je parfum altijd op een schone gehydrateerde huid

Voordat je parfum op je huid aanbrengt is het belangrijk dat je huid schoon is, ideaal is dus om parfum op te sprayen na een bad of douche. Daarnaast is het goed als je huid een beetje aan de vette kant is, daarom kun je het voordat je parfum aanbrengt je huid hydrateren met bodylotion of een beetje vaseline.

6. Bewaar je parfum op een koele plek

Ook parfum heeft een bepaalde houdbaarheidsdatum. Het beste is daarom om een parfum in de koelkast te bewaren, hiermee kan je de houdbaarheid tot 2 jaar verlengen.

7. Wrijf je parfum niet in

Vermijd na het aanbrengen van je parfum om het in te wrijven. Door het wrijven ontstaat hitte die een reactie veroorzaakt, welke leidt tot het verdwijnen van de topnoten van de parfum. Breng je parfum aan en laat het drogen op de huid, hierdoor kan de parfum absorberen.