a
 • Beauty  • De Basis Van Een Goede Huidverzorging

De Basis Van Een Goede Huidverzorging

Zolang de mensheid bestaat is huidverzorging al belangrijk. Neem de melk-honing baden van Cleopatra of de Arganolie afkomstig van de berbervrouwen uit Marokko.

Maak je huid ’s morgens en ’s avonds schoon, ook al heb je geen make up opgehad. Reinig zorgvuldig met milde producten zoals reinigingsmelk/olie, miscellair water maar vooral niet met heet water, hoe verleidelijk ook. Je huid heeft een wat zure pH waarde en die is ’s avonds wat lager dan ’s morgens. Deze zuurgraad helpt om je huid te beschermen tegen uitdroging van de huid, aanraking met heet water verstoort dit evenwicht. Reinig daarom met lauw water en met koud water, dit kan je de microcirculatie stimuleren. Masseren van de huid met cirkelbewegingen stimuleert bloedcirculatie en helpt afvalstoffen afvoeren. En dit werkt huid verjongend!

Zolang de mensheid bestaat is huidverzorging al belangrijk.

Uiteraard is een goed verzorgende dag en nacht crème van belang, en dit is voor ieder persoon anders, eentje die goed bij jou huid past is belangrijk.

Wat ook erg goed is voor je huid is om 1 keer peer week je huid te scrubben of peelen, dit verwijderd de dode huidcellen waardoor de huid frisser en strakker wordt. Wanneer je een scrub gebruikt, masseer je de huid met een korrelachtige gel waardoor dode huidcellen (deels) uit de bovenlaag worden verwijderd. Een peeling gaat verder dan een scrub. Een peeling bestaat ook uit een substantie met (hele fijne) korrels, maar hierbij zijn (veilige) zuren aan toegevoegd. Naast dat een peeling dode huidcellen verwijderd helpt het ook rimpels te verminderen en laat pigmentvlekjes en zonneschade verdwijnen

Dit is allemaal de basis van een goede huidverzorging, dus wees lief voor je huid en dan zal je minder foundation nodig hebben en er daardoor veel natuurlijker eruitzien.